Over mij

Ik ben Jan Willem Brummelman, oprichter van Presence Outdoor. Tijdens de Presence Outdoor programma’s begeleid ik deelnemers praktisch op de route en faciliterend tijdens hun reis. Mijn doel is om ondernemers en zakelijk leiders bewust te laten ontdekken wat hen écht raakt, om ze vervolgens in beweging te brengen én te houden. En dat doe ik het liefst in de rust en de ruimte van de natuur.

Wie ben ik?

Ik heb 22 jaar op een melkveehouderij in de Veluwe zoom gewoond. Daar is ongetwijfeld mijn liefde voor de natuur ontstaan. Mijn agrarische achtergrond vormde een nuchtere basis die mij altijd met beide benen op de grond heeft gehouden. Na mijn studie Bedrijfswetenschappen ben ik in 2006 directeur en mede-eigenaar geworden van de Safety Group. 12 jaar lang was het bedrijf marktleider op gebied van Evenementenveiligheid. Na de overname in 2014 ben ik nog tot 1 januari 2018 als Algemeen Directeur betrokken geweest.

Mijn ontdekkingsreis

Mijn persoonlijke ontdekkingsreis vindt zijn oorsprong in 2018 toen ik ontslag nam bij de Safety Group. Ondanks dat de resultaten goed waren, was ik niet gelukkig. Ik vond weinig aansluiting bij de veranderende dynamiek en mijn energie was ver te zoeken. Het eerste jaar van mijn sabbatical deed ik vanalles. Ik genoot volop van het (financiële) succes, maar ik voelde tegelijkertijd dat ik mijzelf en mijn koers was kwijtgeraakt. Ik besloot de confrontatie met mezelf aan te gaan. Een wijze vriend raadde mij aan de Presence Foundation Course in Oxford (UK) te volgen.

Persoonlijk authentiek leiderschap

Ik volgde maandenlang een intensieve training waarin ik leerde en ervaarde dat duurzame verandering alleen mogelijk is vanuit verbinding met jezelf. Zo voorkom je dat je steeds krijgt wat je kreeg. Ik maakte weer (liefdevol) kennis met mijn authentieke zelf. Sindsdien ben ik gedreven om samen met andere ondernemers en leiders eenzelfde reis te maken. Dat doe ik middels de Presence Outdoor programma’s gericht op het hervinden van persoonlijk authentiek leiderschap. 

“Jan Willem is een goede luisteraar, met een goede dosis duidelijkheid die je soms gewoon nodig hebt. Dit maakt Jan Willem een coach als geen andere. Vriendelijk, helder en duidelijk. Het Presence Outdoor programma heeft mij kracht gegeven.”

– Reint Tiggelaar, ondernemer

De doorbraak

Voor mij kwam ‘de doorbraak’ een paar jaar geleden, waardoor ik nu doe wat ik zo graag doe. Met Presence Outdoor help ik anderen ook koers en nieuwe energie te (her)vinden. Dat doe ik niet alleen vanuit mijn rol als begeleider of coach, maar ook vanuit mijn eigen kennis en ervaring. Als ITIP Coach ben ik opgeleid én ervaren in: systemisch- en energetisch werk en mindfullness. Verder neem ik veel overtuigingskracht, energie, inspiratie en vertrouwen mee. Met mijn ondernemende achtergrond houd ik van actie; lekker de natuur in, lange wandelingen (of MTB tochten), kampvuur maken en de zon zien opkomen.

Meer lezen over mij en mijn persoonlijke ontdekkingsreis? Lees hier ook het blog ‘In mijn element op de trekker’.

Vraag jij je weleens af…

Ben jij ook een ondernemer of sta je aan het roer van een bedrijf of organisatie en vraag jij je weleens af ‘waar je het allemaal voor doet’? Wil je dit allemaal wel echt? Of voel je dat er (snel) iets moet veranderen in je leven of in je carrière? Het is helemaal niet gek dat je jezelf deze vragen stelt of gedachten hebt. Ik kan mij er heel goed iets bij voorstellen. Wil je eens vrijblijvend met mij van gedachten wisselen, neem dan contact op. Ik help je graag. Even praten?

“Een paar dagen met Jan Willem de natuur in is absoluut een aanrader. Hij is de gids door de natuur en coach door het leven. Met mooie raakvlakken was het ook nog eens erg gezellig.”

– David Baars, dga OFN