Canoe editie

Wil je een stap maken in je persoonlijk leidershap én wil je echt avontuur? Schrijf je dan nú in voor het Presence Outdoor Canoe Programma. In deze ultieme outdoor editie van het POP ga je drie dagen de Nederlandse wildernis in om bewust te ontdekken wat jij écht wilt in je (werkende) leven. Deze reflectiereis is voor ondernemers en zakelijk leiders en wordt begeleid door outdoor docent Troy Corsen en ervaren ondernemer (& coach) Jan Willem Brummelman

Bewust ontdekken wat je wilt

Vraag je je weleens af: waar ben ik mee bezig? Voel je dat het jouw werk of bedrijf niet meer is? Zoek je nieuwe bezieling in het leven of wil je af van de onvrede over jezelf en wat je van het leven maakt? Wat het ook is, gun jezelf de tijd en ruimte om het te ontdekken én te doorbreken in het Presence Outdoor Canoe Programma. In drie dagen peddel je letterlijk een nieuwe tijd tegemoet. Je gaat uit je hoofd, je lijf in om te voelen wat jij wilt en je zet intenties om tot een gewenste doorbraak te komen.

Samen en toch individueel

Ben je een ondernemer of zakelijk leider, houd je van de natuur en een echte avonturier? Dan is deze speciale Canoe-editie iets voor jou. En je bent niet de enige. Tijdens het Presence Outdoor Canoe Programma ga je op pad met gelijkgestemden, die ook aan hun persoonlijk leiderschap willen werken. Troy en Jan Willem begeleiden de groep én jou individueel. Dat doen ze praktisch op de route en tijdens de reflectiereis. Door middel van prikkelende gesprekken en opdrachten ontdek je bewust wat jou écht raakt. Wie ben je, waar sta je en waar wil je naartoe? De ervaringen van de andere deelnemers inspireren je hierbij.

"door in de natuur te zijn, ontdek je de natuur in jezelf"
- Pieter Nas, deelnemer PO Canoe september 2021

VRAAG JIJ JE WEL EENS AF…

 • Of dit nog wel jouw werk of bedrijf is?
 • Waar je het eigenlijk allemaal voor doet?
 • Hoe je meer balans in je leven krijgt?
 • Wat (ook alweer) je passie is en hoe je die invult?
 • Hoe andere ondernemers en zakelijk leiders in het leven staan?

Vertragen om te reflecteren

Tijdens de driedaagse vertraag je om ruimte te maken voor nieuwe inzichten. Uit je dagelijkse ritme en omgeving, telefoon uit en horloge af. In de Canadeese Canoe trekken we door de Biesbosch. Hoe jij peddelt zegt iets over wie jij bent. Dit is belangrijke input voor jouw reis. Begeleiders Troy en Jan Willem gidsen je via avontuurlijke routes naar inspirerende plekken, waar je aan de slag gaat met onderdelen van het programma. De kans is groot dat je een ‘overview effect’ op je leven gaat ervaren. Na afloop keer je met waardevolle inzichten en een nieuw perspectief huiswaarts.

De faciliteiten

De Canoe editie is een écht outdoor programma. Immers dichterbij de natuur, is dichterbij jezelf. Reken dus niet op comfort. We slapen (semi) in de openlucht. Dat wil zeggen: onder een tarp, in een slaapzak en op een matje. Tijdens de driedaagse wordt voor lekker eten & drinken gezorgd. De Dutchoven is hiervoor onze belangrijkste metgezel. Stel je jouw ultieme beeld van outdoorcooking voor en je hebt het juiste plaatje te pakken. Je krijgt een eigen waterdicht tonnetje voor je waardevolle spullen. Gelukkig heb je toch niet je telefoon mee ;-). Ruim voor vertrek ontvang je een complete checklist voor welke persoonlijke materialen wij aanbevelen om mee te nemen. Je kan ook al de FAQ checken waar we veel hierover vertellen.

 

Hoe ziet het programma eruit?

Tijdens het Presence Outdoor programma mountainbiken we veel en uiteraard zijn er ook voldoende rustmomenten. Het is een ontspannen en tegelijkertijd intensief buitenprogramma, geïnspireerd op de U-theorie. In dit gedachtegoed keer je terug naar de basis (jouw bron). Dit is is de plek waar de magie begint. Nieuwe inzichten worden je vanuit de toekomt aangereikt. Vervolgens ontstaan er krachtige intenties om hetgeen te doorbreken wat jou de afgelopen tijd gevangen heeft gehouden.

U-Journey

Een globale outline van de driedaagse:

Dag 1: terug naar de basis

We maken een lange kanotocht door de Biesbosch. Om de beurt krijgen deelnemers de taak om de route te navigeren. We leren je hoe je dat doet. Deze dag staat in het teken om te ontdekken wie je bent, wat je drijft en wat je graag wilt. Het leuke van kanoën is dat je je kano ‘maatje’ tijdens het peddelen goed leert kennen. We wisselen daarom ook regelmatig. Er zijn onderweg voldoende (pauze)momenten om met elkaar kennis te maken. Richting het einde van middag slaan we het bivakkamp op en zullen we het diner gaan voorbereiden. Wellicht wel met ingrediënten rechtstreeks uit de natuur. We eten natuurlijk gezellig bij een kampvuur.

Dag 2: vanuit contact met jezelf

Ook vandaag staat een flinke kanotocht op het programma. Deze dag staat in het teken van reflectie en uitdagende opdrachten. Al werkenderwijs word je je bewust van je blinde vlekken en (gedrags)patronen. We helpen je die te overstijgen en toekomstkansen te zien. We arriveren einde van de dag wederom op een prachtige plek waar we ons kamp maken en het vuur aansteken. Wellicht is er tijd over om je eigen eetlepel van hout te maken.

Dag 3: (uit)kristalliseren

De start van deze dag zou je waarschijnlijk nog lang blijven heugen: nieuwe energie. Deze heb je ook zeker nodig, omdat we vandaag het meest avontuurlijk deel van de route passeren. We zetten deze laatste dag intenties en maken we jouw mogelijkheden en vervolgstappen concreet. Je hebt nieuwe inzichten, vertrouwen en hernieuwde energie.

Rond 15.30 uur komen we weer aan bij het beginpunt, waar we van elkaar afscheid gaan nemen.

Voor- en achteraf

Neem je deel aan het Presence Outdoor Canoe Programma, dan houden we ongeveer drie weken voor vertrek een individueel voorbereidingsgesprek. Na afloop vindt er binnen drie weken een zogenaamd landingsgesprek plaats. De gesprekken voeren we in een videcall.

DE DRIE DAGEN IN EEN NOTENDOP:

 • In de kano door de nieuwe wildernis van de Biesbosch
 • Off the beaten track routes
 • Gelijkgestemd gezelschap; van elkaar leren en elkaar inspireren
 • Specifieke aandacht voor jouw vraagstuk
 • Begeleiding door een coach mét ondernemerservaring en een outdoor docent
 • Maximaal 8 deelnemers
 • Offline: geen telefoon, horloge of laptop
 • Bushcraft activiteiten
 • Prikkelende oefeningen en opdrachten
 • Slapen in de (semi) openlucht
 • Outdoorcooking
 • (online) voorgesprek en landingsgesprek
 • Kosten euro 1.795,- (ex BTW) alles inclusief (valt zakelijk onder ‘coaching’)
 • 2% van bovenstaand bedrag gaat naar het Biesboschfonds

 

Over de facilitators

Het Presence Outdoor Canoe Programma wordt georganiseerd en begeleid outdoor docent  Troy Corsen en ondernemer & coach Jan Willem Brummelman. Een geslaagde samenwerking, waarin (persoonlijk) leiderschap en natuur bij elkaar komen.

Het speerpunt van Jan Willem, tijdens de drie dagen, is het faciliteren van het persoonlijk leiderschapsprogramma. Lees ‘over mij’ om verder kennis te maken met Jan Willem.

De grootste aandacht van Troy gaat uit naar het facilitaire deel van het programma. Hij draagt zorg voor de materialen, routes,  maaltijden en de inrichting van de overnachtingslocaties.

” In de natuur ben ik op mijn best, wanneer ik door de eindeloze ruimte kan bewegen kom ik tot rust en ben het beste in staat om voor een ander klaar te staan”. 

Naast zijn activiteiten voor Presence Outdoor is hij docent Outdoor en Recreatie op een mbo-school. Hier werkt hij met jongeren in de natuur en is hij hun studieloopbaanbegeleider. De kennis die hij in de loop der jaren heeft opgedaan in het coachen van jongeren helpt om ook een waardevolle bijdrage te leveren aan het persoonlijk leiderschapsprogramma.  

 

Aanmelden of meer informatie

Wil je deelnemen aan het groepsprogramma? Kijk dan snel in de agenda voor de beschikbare data en reserveer direct je plek. Twijfel je of het wel iets voor je is of heb je nog vragen, neem dan gerust contact op. In een vrijblijvend gesprek vertellen we je graag meer over het POP Canoe programma en verkennen we eventueel jouw situatie en vraagstuk.

"Tijdens deze drie dagen kom je voor je gevoel echt op afstand van jezelf te staan, waardoor de nieuw inzichten vanzelf naar binnen komen"
- Deelnemer PO Canoe september 2021

Direct inschrijven voor Presence Outdoor Canoe Programma?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

FAQ

Tijdens alle programma's worden de maaltijden, evenals de 'tussendoortjes', volledig verzorgd. Neem in ieder geval zelf een hervulbare waterfles mee. Voor vragen en/of bijzonderheden, neem contact op.

POP: het is niet belangrijk dat je in top conditie bent. We moet je een flinke wandeling kunnen maken.

MTB editie: We gaan ervanuit dat je een gevorderde mountainbike bent. Richtlijn hiervoor is dat je één keer per week op fiets zit. We willen echter benadrukken dat het geen prestatie tocht wordt. Indien er niveau verschil is, kunnen we eventueel besluiten om de groep tijdelijk even op te splitsen. Mocht je hier meer vragen over hebben of twijfelen, neem dan met ons contact op.

Canoe editie: Je hoeft geen ervaren kanovaarder te zijn. We peddelen zo'n 4 á 5 uur per dag, maar in een rustig tempo. Iedereen zal er wat spierpijn aan overhouden ;-)

Het POP kan in alle jaargetijden plaatsvinden en we zijn midden in de natuur. In de aanloop tot het POP en kort voor vertrek, ontvang je van mij een weerupdate waarop je je kleding en schoenen kunt aanpassen. Welk jaargetijde dan ook, ik adviseer altijd om met ‘laagjes’ kleding te werken, zodat je iets aan/uit kan trekken.

Voor de MTB en Canoe editie ontvang je vooraf een paklijst wat je mee moet nemen.

Neem in ieder geval het volgende mee:

 • Goede (wandel)schoenen (POP regulier)
 • Lekkere warme trui voor in de avond
 • Relaxte outfit/sport- of yogabroek
 • POP en MTB editie: rugzak waarmee je kunt wandelen/fietsen
 • Hervulbare waterfles
 • Zwemkleding
 • Fietskleding (MTB editie)

Om echt even te vertragen en te focussen op jezelf, kiezen we er voor om offline te zijn. Dat betekent: laptop/tablet uit en telefoon lever je in. Om echt het effect van offline zijn te kunnen ervaren en het maximale uit je reis te halen, adviseren we je om geen contact te hebben met de buitenwereld.

Een goede slaapzak en isolerende slaapmat is van groot belang. Wij kunnen dit voor je regelen, maar ik kan me voorstellen dat je je 'eigen' meeneemt. Ruim voor vertrek ontvang je een paklijst. Daarin geven we per item aan wat 'noodzakelijk' is en wat we 'aanbevelen'.

De kans dat de kano omslaat is nihil. De kans is wel aanwezig dat het gaat regenen. Er is bijna altijd dauw aanwezig. We adviseren om je persoonlijk spullen in waterdichte tas te bergen. Heb je dat niet dan is een vuilniszak een mooi alternatief. Alle deelnemers krijgen een waterdichte ton van ons voor de waardevolle spullen. Overigens, laat deze vooral zoveel mogelijk thuis.

TIjdens de POP en MTB editie overnachten we in een luxe lodge tent. Elke deelnemer heeft, mits anders vermeld, een eigen (afgeschermde) slaapruimte.

Canoe editie: tijdens de Canoe editie slaap je onder een eigen tarp. Dit betekent wel dat niet sprake is van een afgeschermde slaapruimte. Het is wel mogelijk om je tarp op enige afstand van de anderen op te zetten.

Natuurlijk, je mag mijn telefoonnummer aan de thuisblijvers doorgeven. Ik ben voor hen 24/7 bereikbaar. Je ontvangt mijn telefoonnummer in de briefing vooraf.

Ik kan mij voorstellen dat je dat denkt, maar we gaan tijdens het POP, evenals de MTB editie, niet survivallen. Wel zijn we drie dagen in de natuur en wandelen (of fietsen) is een belangrijke activiteit.

De Canoe editie is echter wel een écht outdoor programma. Immers dichterbij de natuur, is dichterbij jezelf. Reken dus niet op comfort. We slapen (semi) in de openlucht. Dat wil zeggen: onder een tarp, in een slaapzak en op een matje.

Lees alle vragen